Delta-Temp zorgt voor extra koeling in de vleesverwerkende industrie.

In dit project illustreren we hoe Delta-Temp van dienst kon zijn voor een vleesverwerkingsbedrijf.

De huidige koelinstallatie bij onze klant ondervond geplande aanpassingswerken, waardoor deze tijdelijk niet operationeel kon zijn. Na contact met Delta-Temp, zorgden onze productspecialisten voor een oplossing op maat. De geplande aanpassingswerken konden perfect overbrugd worden zodat de kernactiviteiten van het bedrijf niet stilgelegd moesten worden. Hierdoor kon een optimaal productieklimaat gegarandeerd worden.

De doordachte oplossing van onze vakspecialisten bestond uit drie koudwatermachines van 400kW die op zichzelf konden werken dankzij een generator van 500kVA met bijhorende externe dieseltank. De klant gebruikte een eigen koelmiddel (Zitrec) dat biologisch afbreekbaar is. Echter maakt Delta-Temp gebruik van een ander koelmiddel. Dit was geen enkel probleem, want het koelmiddel van de klant werd afgescheiden van dat van Delta-Temp door middel van een warmtewisselaar om niet in vermenging te komen met elkaar. Via een krachtige pomp werd Zitrec via 4 inch slangen over het dak gebracht naar de verdampers. 

Dankzij de tijdelijke en extra koelinstallatie van Delta-Temp, kon een temperatuur van 1 à 2 °C gegarandeerd worden in zowel de productie- als opslagruimte. Op die manier moest het vleesverwerkingsproces niet onderbroken worden en kon het bedrijf haar kernactiviteiten verderzetten.