Noodkoeling bij bloedverwerkend bedrijf

Onlangs kregen we een prangende vraag van een West-Vlaams bedrijf gespecialiseerd in de verwerking van dierlijk bloed. Zij hadden een probleem met hun huidige koelinstallatie op ammoniak koelgas. Daar de verwerking van bloed heel gevoelig is aan temperatuurschommelingen en bijgevolg een kritisch karakter kent, was een hoogdringende interventie broodnodig.

Delta-Temp snelde dit bedrijf onmiddellijk te hulp: een van onze productspecialisten ging ter plaatse om de koelingsmogelijkheden af te toetsen en om met een oplossing voor de boeg te komen. We hebben snel een tijdelijke koelinstallatie voorgesteld als noodkoeling, zijnde een koudwatermachine van 400kW.

Wel was er een aandachtspunt bij de installatie, namelijk de contaminatie van het te koelen water met ammoniak. Als een topper in probleemoplossend denken, heeft Delta-Temp snel een oplossing kunnen aanbieden door middel van een speciaal op maat gemaakte warmtewisselaar. Op die manier werd het te koelen water netjes afgescheiden van het ammoniak.

Door onze snelle respons, evenals onze echte vakspecialisten en technici, heeft deze klant dezelfde dag nog de volledige koelinstallatie kunnen bestellen, laten leveren en installeren. Hierdoor moesten de activiteiten bij het bedrijf niet stilgelegd worden en kon de productiegroei snel verdergezet worden.

De klant was heel tevreden over onze bereidwilligheid, snelle respons en vakkennis en huurde de volledige installatie uiteindelijk in voor 9 weken. Dit benadrukt wederom de meerwaarde dat Delta-Temp betekent inzake mobiele en tijdelijke koeloplossingen voor uw onderneming.