Voorkom hittestress bij koeien

Hou de melkproductie op peil, ook tijdens warme zomerdagen!

Mensen zijn vrolijker en productiever als ze in een comfortabele gekoelde omgeving verblijven. Dit is net hetzelfde bij dieren: koeien functioneren beter en geven meer melk als ze in een gekoelde stal kunnen rondlopen in plaats van in een niet-gekoelde omgeving.

Door de veestal te voorzien van comfortkoeling rekent u voorgoed af met hittestress bij uw koeien, waardoor ze de voerbak frequenter zullen bezoeken. Dit resulteert op zijn beurt in een toename van de melkproductie, tot maar liefst 12% meer op jaarbasis. Bovendien zullen gekoelde koeien ook een lagere lichaamstemperatuur en betere ademhaling hebben en zal de geurhinder in de stallen opmerkelijk verbeteren.

Hiervoor wordt een adiabatisch koelsysteem gebruikt dat werkt met water en lucht. Het nevelwater onttrekt warmte van de aangezogen lucht waardoor deze drastisch afkoelt. Deze gekoelde lucht wordt dan de ruimte ingeblazen, waarbij de temperatuur van zowel koeien als omgeving afkoelt.

De oplossing tegen hittestress bij koeien: de Breezer!

Onze Breezer is een heel krachtig en uiterst mobiel adiabatisch koelsysteem. Door de stevige wielen plaatst u de Breezer waar u maar wilt in uw veestal. Dankzij het enorme luchtdebiet van bijna 24.000m³/u en de oscillerende ventilator kan een groot bereik gekoeld worden. Op die manier kan zowat elke hoek in uw veestal gekoeld worden.

Dankzij de eenvoudige installatie is de Breezer operationeel in een mum van tijd. U hoeft enkel de interne watertank van 303 liter te vullen, de stekker in te steken en klaar. Hierna kan het systeem tot 5 dagen autonoom werken.

Eenmaal de tank leeg is, kan u hem ofwel terug opvullen. Of u kiest ervoor om hem op te bergen. Dit kan gemakkelijk door de ventilator in te klappen en compact in de lege watertank te steken.  

Niet enkel uw koeien zullen er wel bij varen, ook uzelf. Met onze Breezer zullen uw koeien alsook de stal gekoeld worden, wat resulteert in een verhoogde eetlust en bijgevolg grotere melkproductie. Dit betekent dat u meer melk kan verkopen en vervolgens meer omzet kan draaien.

Heeft u vragen of wenst u meer info over onze Breezer? Neem gerust contact met ons op.

Meer info 010 799 53 90