Comfortkoeling voor elke ruimte.

Mobiele airco: een oplossing voor elke ruimte

Zowel in 2018 als in 2019 beleefden we enkele extreem warme dagen. Deze zomer kregen we tot nu toe maar liefst 3 hittegolven en temperatuurpieken van meer dan 40°C. Comfortkoeling of airconditioning speelt dus alsmaar een belangrijkere rol in onze maatschappij. Niet alleen thuis of in de wagen, maar ook op kantoor, in de winkel, horeca-zaken, beurzen, musea, enz…

Maar wat als er geen airconditioning voorzien is? Misschien huurt u een horeca-zaak of winkelpand zonder koelingssysteem? Of de vaste koelinstallatie heeft te weinig koelvermogen of ze gaat in storing?

Gelukkig heeft Delta-Temp verschillende oplossingen om de temperatuur in elke ruimte comfortabel te houden: verhuur van mobiele airco en koelingssystemen.

De 7 voordelen van koeling huren

 1. Comfortkoeling waar u het wenst: zelfs tijdens een hete zomer houdt u elke ruimte comfortabel. Of het nu gaat om een kantoorruimte of werkhal voor uw medewerkers, een horeca-zaak of winkelruimte voor uw klanten, een fitnesszaak, enz... Delta-Temp biedt u zeker een oplossing op maat.
 2. Flexibele huurtermijn: zo huurt u de airco- of koelinstallatie enkel voor de periode waar u het nodig heeft (tijdens de zomer een minimum-termijn van 4 weken).
 3. Levering en installatie: Bij grotere installaties zorgt Delta-Temp steeds zelf voor de levering en installatie. Onze mobiele airco AC6.7 en adiabatische koelers zijn makkelijk zelf te installeren. Wenst u liever dat onze koeltechnici deze toestellen installeren, dan kan dat.
 4. Steeds goed onderhouden toestel: Wij zorgen zelf voor het onderhoud van uw installatie en houden onze toestellen ten allen tijde in topconditie. Zo bent u zeker van een efficiënt, zuinig en milieuvriendelijk toestel.
 5. Duidelijk kostenplaatje met tarieven per week: Met onze duidelijke tarieven en weekcontracten heeft u ten allen tijde een perfect zicht op de kostprijs.
 6. 24/7 ondersteuning: Mocht er zich een storing voordoen, dan zijn onze technici snel bij u ter plaatse om dit te verhelpen. Indien nodig voorziet Delta-Temp u van een vervangtoestel zodat u geen tijd verliest.
 7. Rendement: Of u nu airco voorziet voor uw medewerkers of klanten, het voordeel is steeds merkbaar:
  • Medewerkers zitten niet te puffen of te zweten, ze blijven makkelijker geconcentreerd en voelen zich gewaardeerd
  • Klanten zullen langer in uw zaak vertoeven om aan de hitte buiten te ontsnappen.

Wat zijn de mogelijkheden van mobiele koeling?

Delta-Temp beschikt over een ruime verhuurvloot inzake koeling. Naast onze mobiele airco’s en adiabatische koelers hebben wij ook een ruim aanbod van chillers of ijswatermachines. Een overzicht:

1. Mobiele airco voor kleine en gemiddelde ruimtes.

In dit segment biedt Delta-Temp de split-airco 6.7kW, de spot-cooler 7.2kW en de AC10H (met warmtepomp) aan. Bij de AC6.7kW wordt de warmte afgevoerd via de buitenunit. De AC7.2kW en AC10H voeren de warmte af via een luchtslang. Deze toestellen zijn geschikt voor ruimtes tot 150m² (afhankelijk van de omstandigheden), waar ze de temperatuur tot meer dan 10°C kunnen doen dalen.

In deze klasse is de AC6.7kW onze absolute topper! U plaatst dit toestel waar u het wenst en stelt het éénvoudig in via het gebruiksvriendelijk bedieningspaneel. Met de regelbare lamellen kan u de richting van de luchtstroom regelen. Deze airconditioner heeft trouwens een luchtdebiet van maar liefst 1500m³. Met zijn robuust en sober uiterlijk blijft dit toestel neutraal in elke ruimte. Toepassingsgebieden zijn kantoren, winkelruimtes, horeca-zaken, serverrooms, musea, beurzen, drukkerijen,...

Mobiele airco huren, de AC6.7 is onze topfavoriet

 

2. Adiabatische koeling: de oplossing voor koeling in grotere ruimtes.

Grotere ruimtes zoals productiehallen, opslagruimtes of evenementenhal zijn vaak moeilijk te koelen. Jammer voor de werknemers, klanten of bezoekers? Neen hoor, ook hier heeft Delta-Temp een gepaste oplossing voorhanden: adiabatische koeling.

Adiabatische koeling kan u vergelijken als u op een warme zomerdag uit een zwembad stapt. Zelfs een licht briesje voelt dan al koud aan. Dat is het principe van adiabatische koeling : het water onttrekt warmte aan de lucht, waardoor deze lucht volgens het verdampingsprincipe afkoelt. Deze koele lucht wordt dan de ruimte ingeblazen.

Dit type koeling is dus ideaal voor grotere ruimtes die moeilijk te koelen zijn met klassieke aircosystemen. De mobiele verdampingskoelers worden gericht op de af te koelen plaatsen en zo biedt u comfortkoeling aan waar het nodig is.

Delta-Temp heeft de volgende adiabatische koelers in de huurvloot:

adiabatische koeling en verdampingskoelers

3. Chillers (aka ijswatermachines, aka koudwatermachines)

Delta-Temp heeft een zeer uitgebreide huurvloot van chillers, met vermogens van 25kW tot maar liefst 1500kW per toestel! Onze chillers zijn speciaal aangepast aan de verhuurmarkt zodat ze snel inzetbaar zijn. Deze koelmachines zijn in staat grote ruimtes of volledige gebouwen van comfortkoeling te voorzien:

 • in combinatie met een luchtbehandelingskast kan een volledig autonoom airco-systeem worden opgezet
 • de chiller kan worden aangesloten op een bestaand ventilatie-systeem en zo voor koude lucht zorgen.

Heeft uw huidige koelinstallatie te weinig koelvermogen? Gaat ze in storing of heeft ze onderhoud nodig? Neem dan contact met ons op, wij hebben zeker de gepaste oplossing.

 

4. Rooftops, zowel koelen als verwarmen!

Vooral tijdens de tussenseizoenen is men soms op zoek naar zowel verwarming als koeling. Hier zijn onze rooftops de ideale oplossing.

Deze rooftops worden aangewend om tenten, hallen, magazijnen, enz... te koelen of verwarmen. Onze RFT50 en RFT100 zijn zeer zuinig en Eurovent-gertificeerd. De toestellen kunnen op het dak geplaatst worden, waardoor er plaats wordt bespaard en er minder geluidshinder is. Maar u kunt ze uiteraard ook gewoon op de grond plaatsen.

Rooftops: zowel verwarmen als koelen

 

Heeft u na het lezen van dit artikel een vraag of wenst u meer info? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

Contacteer ons 010 799 53 90