Koeling op maat van de chocolatier

Elke Belg en toerist die ons land bezocht, zal het bevestigen: België is zonder twijfel het chocoladeland bij uitstek. Dat komt doordat de gebruikte cacaobonen behoren tot de allerbeste in hun soort. Als chocolatier weet u dan ook als geen ander dat chocolade zuiver en van superieure kwaliteit moet zijn zodat uw klanten optimaal kunnen genieten van uw meesterwerken.

Beheers de temperatuur van bij de start

Een heel belangrijk aspect bij de productie van chocolade is de temperatuur. Alles begint bij een goede voorbereiding, namelijk het bewaren van de ingrediënten op een optimale temperatuur. Een van de belangrijkste elementen zijn natuurlijk de cacaobonen, die bewaard moeten worden op een stabiele temperatuur van 15 à 16°C. Dit komt zonder twijfel de uitstekende kwaliteit en heerlijke smaak en aroma’s van uw chocolade meesterwerken ten goede.

Betrouwbare koeling tijdens het productieproces

Het garanderen van de hoogste kwaliteit is een continu proces dat wordt doorgetrokken over het volledige productieproces van chocolade. Ook tijdens de productie van chocolade is het van belang dat de chocolade wordt gesmolten en gevormd in de perfecte omstandigheden. Een goede temperatuurbeheersing speelt hierin een opportune rol.

Ook tijdens de warme zomermaanden is het belangrijk dat de chocoladeproductie operationeel kan blijven. Zowel ingrediënten als afgewerkte chocoladeproducten zijn gevoelig voor wisselende temperaturen. Hittegolven zoals afgelopen zomer zijn vaak grote boosdoeners als het aankomt op voldoende koelvermogen in de productieomgeving. Net daarom is het van belang dat u beroep kan doen op het inhuren van tijdelijke extra noodkoeling. Zowel de machines in de productiehallen als de medewerkers in de productieruimte zullen hier wel bij varen.

Koeling huren voor de chocolatier

Bewaar uw vakmanschap in perfecte omstandigheden

Niet alleen tijdens de voorbereiding en productie moet chocolade een constante temperatuur hebben, maar ook het bewaren en het transport van afgewerkte chocoladeproducten moet gebeuren in optimale temperaturen. Als chocolatier kent u zonder twijfel de piekmomenten in de chocoladewereld. Enkele belangrijke zijn dan ook de periodes rond Sint en Pasen, waar er ontzettend veel vraag is naar chocolade themafiguurtjes. Belangrijk is dan dat de productie op volle toeren blijft draaien en dat er zich geen calamiteiten voordoen. Minstens even belangrijk is het stockeren van afgewerkte chocoladeproducten op een constante temperatuur opdat de allerhoogste kwaliteit en de overheerlijke smaken behouden blijven. Een goede en betrouwbare koeling is hier dan ook een cruciaal aspect.

Vertrouw op Delta-Temp

Als specialist in industriële koeling, proceskoeling en klimatisatie is Delta-Temp zeker een meerwaarde. Onze luchtbehandelingskast AHU 20 in combinatie met een van onze chillers kan zeker en vast dienst doen om uw chocoladeproductie- of stockageruimte van koeling te voorzien. Ook uw winkelruimte kunnen wij voorzien van een aangename temperatuur met onze mobiele airco AC6,7. Zo bewaart en verkoopt u uw chocolade kunstwerken in de perfecte omstandigheden.

Industriële koeling voor chocolade bewaren

Het huren van koeling bij Delta-Temp biedt heel wat voordelen:

  • Flexibiliteit: Dankzij onze weekcontracten kan u kiezen hoelang u uw installatie wil huren.
  • Levering & installatie: Wij leveren onze koelsystemen zelf waarna onze eigen gecertificeerde koeltechnici de machines installeren en operationeel maken.
  • Onderhoud: Delta-Temp verzorgt het onderhoud tijdens de huurtermijn van uw installatie.
  • 24/7 ondersteuning: In geval van mogelijke storingen of calamiteiten snellen wij u te hulp, zodat u uw chocoladeproductie snel kan verderzetten en mogelijke onderbrekingen beperkt worden tot het minimum.
  • Modulair uitbreidbaar: Onze installaties kunnen meegroeien met uw aanstaande en verhoogde bedrijfsactiviteiten.
  • Beperkte investering: U hoeft geen grote investeringen te doen, want koeling huren is volledig fiscaal aftrekbaar. Hierdoor kan u meer geld opzij zetten voor andere projecten.
  • Duidelijk kostenplaatje: Bij aanvang van de huurperiode heeft u steeds een duidelijk zicht op de volledige kostenraming.

Wenst u extra koelvermogen omwille van een beoogde productieverhoging? Misschien wilt u uw stockageruimte uitbreiden en heeft u tijdelijk extra koeling nodig? Dan kan u beroep doen op de koelinstallaties van Delta-Temp. Wij bieden de mogelijkheid om koeling in te huren tijdens de piekperiodes. Ook als u een koelinstallatie wenst aan te kopen, bent u bij ons aan het juiste adres.