Mobiele ventilatie én verwarming huren

​Het belang van een efficiënt ventilatie-systeem is de laatste jaren steeds duidelijker geworden. Bij het ventileren wordt de ongezonde en vervuilde binnenlucht vervangen door gezonde, verse buitenlucht. Hierdoor worden schadelijke stoffen verdreven, wordt het overtollige vocht afgevoerd en wordt er voldoende zuurstof aangevoerd.

Vooral in ruimtes waar veel personen een lange tijd vertoeven zoals kantorenscholenproductieruimtes en werkhallen is een goede luchtverversing noodzakelijk. Mensen ademen voortdurend koolstofdioxide en waterdamp uit. Daarnaast kunnen er nog schadelijke stoffen van een productieproces zich ophopen in de binnenlucht. Na verloop van tijd zal deze vervuilde, muffe lucht leiden tot concentratieproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn en benauwdheid. Een constante luchtverversing is dus geen overbodige luxe.

Ook in de strijd tegen het Corona-virus is het belang van een efficiënte ventilatie meerdere keren benadrukt. Hierbij willen we er op wijzen dat het ventileren niet hetzelfde is als circuleren! Bij luchtcirculatie is het steeds dezelfde lucht die verplaatst wordt. Bij ventilatie bedoelt men de oude binnenlucht verversen door gezonde buitenlucht. Hierbij moet er dus een aanvoer zijn voor de buitenlucht en tevens een afvoer voor de binnenlucht.

Maar niet elke ruimte kan makkelijk geventileerd worden. Door een gebrek aan ramen of een ventilatiesysteem is het moeilijk of complex om een constante luchtverversing op te zetten. 

Mobiele & mechanische ventilatie huren.

De mobiele luchtbehandelingskasten en rooftops van Delta-Temp kunnen hier zeker een oplossing bieden. Onze krachtige air handling units voeren de verse buitenlucht aan met een debiet van 2.000m³/u tot maar liefst 50.000m³/u. Deze luchtbehandelingskasten kunnen geplaatst worden waar u het wenst. De verse buitenlucht wordt aangevoerd via het bestaande ventilatienetwerk of kan met behulp van luchtslangen of -sokken in de beoogde ruimte geblazen en verdeeld worden.

Delta-Temp beschikt over een ruime vloot luchtbehandelingskasten, op maat van elke behoefte. Hieronder bieden we u een overzicht van alle toestellen die we kunnen inzetten.

Toestel Type Luchtdebiet Warmtevermogen Koelvermogen
AHU - 50 Airhandler 5.500 m³/u 75 kW 50 kW
AHU - 150 Airhandler 20.000 m³/u 300 kW 150 kW
AHU - 175 Airhandler 20.000 m³/u 300 kW 175 kW
AHU - 180 Airhandler 20.000 m³/u 300 kW 180 kW
AHU - 500 Airhandler 50.000 m³/u 900 kW 452 kW
FAN - 20 Axiaal ventilator 18.000 m³/u - -
RFT - 50 Rooftop 10.000 m³/u 54 kW 35 kW
RFT - 100 Rooftop 19.000 m³/u 60 kW 89 kW

 

Ventileren met onze luchtbehandelingskasten, airhandlers en rooftops

Ventileren en verwarmen

Nu de winter voor de deur staat lijkt het niet verstandig om de koude buitenlucht in een verwarmde ruimte in te blazen. Daarom biedt Delta-Temp u de mogelijkheid voor het inhuren van een verwarmingsketel, aangepast aan uw noden.

Deze verwarmingsunits worden gekoppeld aan de luchtbehandelingskast. De aangevoerde lucht wordt door middel van de verwarmde batterij opgewarmd en dan in de ruimte geblazen. Zo beschikt u over een volledig autonoom ventilatiesysteem met verwarmingsmodus: daar waar u het wenst en voor de periode die u het nodig acht.

Een overzicht van onze mobiele boilers of ketelhuizen:

Boiler of ketelhuizen

 

Delta-Temp: uw betrouwbare partner voor klimatisatie

Heeft u een vraag of wenst u meer info over hoe wij u kunnen helpen bij het klimatiseren, ventileren of verwarmen van een ruimte? Aarzel niet ons te contacteren op het nummer 010 799 53 90 of via email: info@delta-temp.nl. Onze product managers helpen u graag verder.