Vraag naar gekoelde opslagruimte blijft stijgen

Flexibiliteit in tijd en ruimte

De laatste jaren wordt de vraag naar gekoelde opslag steeds groter. Zowel in België als in Nederland kiezen steeds meer bedrijven en producenten om de opslag en distributie van hun goederen uit te besteden. Niet alleen de voedingsindustrie, maar ook de chemische en farmaceutische sectoren doen steeds meer beroep op externe partners om hun producten op te slaan en te beheren.

Uit onderzoek leren we dat er meerdere factoren spelen bij de stijgende vraag naar ‘cold storage’:

 • Outsourcing: Bedrijven willen zich steeds meer focussen op hun core-business. Het opslagen van hun producten in de juiste omstandigheden is vaak een complexe en dure materie die ze liever uitbesteden.
 • Export en import: Steeds meer producten en goederen worden geëxporteerd. Maar vooraleer deze goederen van of op het vliegtuig of de boot worden geladen, moeten ze op de juiste manier bewaard worden.
 • Ligging: Zowel België als Nederland zijn dankzij hun ligging, hun wegeninfrastructuur, lucht- en zeehavens de draaischijf van Europa. Het spreekt voor zich dat het opslaan van producten een belangrijke schakel is in deze logistieke keten.
 • Conditionering: Voor tal van producten is het gekoeld bewaren nog steeds de beste conditioneringstechniek om zowel de kwaliteit als de houdbaarheid van producten te optimaliseren.
 • Warme zomers: De laatste jaren merken we dat de zomers steeds warmer worden. Daarnaast zien we ook dat de zomer steeds langer uitloopt en we ook in september nog hoge temperaturen kunnen halen.

Bij geconditioneerde opslagruimte moet een bepaald temperatuursbereik gerespecteerd worden. Het spreekt voor zich dat een betrouwbare koelinstallatie hierbij een cruciale rol speelt.

Breidt uw dienstenpakket verder uit.

Het aanbieden van gekoelde opslagruimte brengt dus heel wat opportuniteiten met zich mee. Bij zo goed als alle levensmiddelen uit de voedingssector zoals vlees, vis, fruit, groente en zuivelproducten mag de koude keten niet onderbroken worden. En ook in de chemische en pharmaceutische sectoren is er voortdurend vraag naar gekoelde opslagplaatsen. Denk maar aan de opslag van chemische stoffen, reagentia, vaccins en medicijnen.

Maar tegelijkertijd rijzen er ook heel wat vragen op wanneer men een gekoelde ruimte wil creëren voor opslag:

 • Hoe groot moet deze opslagplaats zijn?
 • Welke temperatuur moet er gerespecteerd worden?
 • Hoeveel koelvermogen is hiervoor nodig?
 • Wat als de goederen in de ruimte niet gekoeld moeten worden?

Op al deze vragen blijkt het huren van koeling de meest flexibele oplossing te zijn. Zo kan u snel inspelen op de vraag naar gekoelde koelruimte, zonder dat u hierbij de hoge kosten en lange leveringstermijn van een vaste koelinstallatie moet meetorsen.

Met onze mobiele koelinstallaties kan u een ruimte koelen voor het opslaan van goederen, net zo lang als u dat wenst. Onze uitgebreide huurvloot van chillersluchtbehandelingskastenlow temp unitsrooftops en mobiele airco’s biedt een oplossing op maat van uw behoefte. Afhankelijk van de omstandigheden en de infrastructuur kunnen wij met onze toestellen een temperatuur bereiken van -10°C tot +20°C.

Het bepalen van het nodige koelvermogen is niet altijd even eenvoudig. Er zijn heel wat factoren die hier een invloed op hebben zoals isolatie, hoogte van het gebouw, activiteit, apparatuur, type product, enz… Maar wees gerust: onze product managers komen ter plaatse kijken om de verschillende mogelijkheden te bespreken en samen met u de best mogelijke oplossing te bepalen.

Delta-Temp: Méér dan alleen maar koeling

Met onze koeloplossingen breidt u uw aanbod en diensten verder uit en kan u dus meer potentiële klanten bereiken. Maar koeling huren bij Delta-Temp biedt nog heel wat meer voordelen. We zetten de belangrijkste punten even op een rij:

 1. Wij beschikken over eigen transport om uw toestel bij u te leveren. Onze erkende koeltechnici zorgen voor de installatie.
 2. 24/7 ondersteuning: Mocht er zich een storing voordoen, dan zijn onze technici snel bij u ter plaatse om dit te verhelpen.
 3. Onze installaties zijn modulair uitbreidbaar. Zo kunt u koelcapaciteit inhuren naar behoefte.
 4. Tijdens de huurtermijn verzorgt Delta-Temp het onderhoud van uw huurtoestel. Zo bent u zeker van een efficiëntzuinig en milieuvriendelijk toestel.
 5. Remote monitoring: Onze nieuwste EVO-chillers zijn uitgerust met een remote monitoring systeem. Zo kan u van op afstand en in real-time de situatie op de voet volgen en krijgt u een melding mocht er zich een afwijking voordoen.
 6. De adviseurs van Delta-Temp assisteren en adviseren u tijdens het voortraject zodat u niet voor verrassingen komt te staan

Heeft u een bepaald project of een concrete vraag inzake koeling binnen uw bedrijf? Aarzel niet ons te contacteren op het nummer 010 799 53 90 of via info@delta-temp.nl. Onze product managers begeleiden u van A tot Z.

010 799 53 90 Contacteer ons