Remote Control & Monitoring

Omdat we onze klanten steeds een moderne en milieuvriendelijke huurchiller willen aanbieden, investeerden we fors om de chillervloot verder uit te breiden en te moderniseren. Onze nieuwe EVO-chillers werden bedacht en ontwikkeld door onze eigen product managers. Dankzij hun jarenlange ervaring in-the-field weten zij als geen ander aan welke eisen 'de ideale chiller' moet voldoen, rekening houdend met de noden van onze klanten. Deze chillers zijn zowel geschikt voor comfortkoeling als voor industriële proceskoeling.

Uiteraard werden deze chillers speciaal ontworpen voor de verhuurmarkt. Ze zijn voorzien van een interne pomp, snelkoppelingen voor water en elektriciteit en zijn omringd door een beschermend transportframe.

Maar daarnaast zijn deze koelmachines ook uitgerust met enkele hoogtechnologische functies, zoals remote monitoring. In dit artikel bekijken we deze nieuwigheid verder in detail.

Prestaties in één oogopslag: altijd en overal

De EVO-chillers zijn uitgerust met tal van sensoren die heel wat gegevens verzamelen over de werking binnen in de koelmachine. Via de ingebouwde 4G-modem wordt deze data doorgestuurd naar het Climatix-platform. Wanneer u inlogt in de Siemens Climatix-applicatie treft u een gedetailleerd overzicht van de prestaties van uw huurchiller aan. U kan zowel de gegevens in real-time raadplegen zodat u weet hoe het toestel op dat moment presteert. Maar u kan ook gegevens uit het verleden opvragen en analyseren.

Op het dashboard ziet u in één oogopslag de belangrijkste gegevens zoals het ingestelde setpuntde in- en uitgangstemperatuurpompsnelheid en het gevraagde vermogen.

Remote monitoring chiller  - Climatix dashboard

Vanuit het dashboard kan u verder in detail gaan en grafieken raadplegen van heel wat data.

  • Hoeveel percent van het totale vermogen werd er de afgelopen 24 uren gebruikt?
  • Hoe sterk varieerde de ingangstemperatuur de laatste 7 dagen?
  • En hoe stabiel bleef de uitgangstemperatuur tijdens een bepaald proces?

U kunt het allemaal raadplegen en analyseren dankzij deze gebruiksvriendelijke online-tool.

Zo heeft u een duidelijk beeld hoe externe factoren zoals de omgevingstemperatuur of bepaalde processen een invloed hebben op de werking van de chiller. Met deze informatie kan u processen efficiënter of sneller laten verlopen of beter inspelen op invloeden van buitenaf.

Data-analyse chiller vermogen


Uw huurchiller onder controle, waar u ook bent.

Maar met de Climatix-applicatie kan u veel meer dan real-time gegevens aflezen en historische data analyseren. Het is ook mogelijk de chiller van op afstand te bedienen! Via het tabblad “Web Access” ziet u de controller, net alsof u voor de chiller zou staan. De waarden op dit scherm worden in real-time elke seconde geüpdate.

In dit scherm kan u vanop afstand de chiller in- en uitschakelen, het setpunt instellen, de pompsnelheid aanpassen,… Hierdoor kan u snel ingrijpen en de parameters aanpassen, ook wanneer u niet in de buurt bent.

Remote control, stel de chiller bij vanop afstand


Meten is weten

Het spreekt voor zich dat deze remote-functie alleen maar voordelen met zich mee brengt. We sommen de meest voor de hand liggende reden kort samen

  • Via de remote-monitoring kan u eenvoudig de koelmachine monitoren en bedienen van thuis uit. Denk maar aan telewerken tijdens Corona…
  • Aan de hand van data-analyse kan men perfect nagaan hoe de chiller reageert tijdens bepaalde productie-processen en welke invloed dit heeft op het gehele proces. Deze gegevens kan me dan gebruiken om processen te optimaliseren of te versnellen.
  • Dankzij de remote control kan u snel schakelen en reageren op externe factoren. Stijgt de temperatuur plots? Dan kan u snel het setpunt aanpassen van op afstand.
  • Try & Buy: Wilt u een vaste koelinstallatie aankopen, maar bent u niet zeker over het koelvermogen? Dan kan u bij Delta-Temp eerst een chiller huren en een testfase inlassen. Via de remote-monitoring kan u dan perfect aflezen hoe de chiller presteert en waar er eventuele opportuniteiten liggen.

 

EVO Chiller 60kW huren

DT60 EVO Chiller

EVO Chiller koelmachine 100kW huren

DT100 EVO Chiller

EVO Chiller koelmachine 200kW huren

DT200 EVO Chiller

EVO Chiller koelmachine 300kW huren

DT300 EVO Chiller

EVO Chiller koelmachine 400kW huren

DT400 EVO Chiller

EVO Chiller koelmachine 500kW huren

DT500 EVO Chiller


Deze functionaliteit vindt u terug op alle versies van de nieuwste EVO-chillers, met koelvermogens gaande van 60kW tot 500kW.

Wenst u meer info over onze chillers of heeft u een andere koeltechnische vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Onze product managers helpen u graag verder.

Contacteer ons 010 799 53 90