Geen overhitte bij glasproducent

Nu de temperaturen beginnen te stijgen vinden veel bedrijven de weg naar Delta-Temp om zich voor te bereiden op de warme zomer. Met onze uitgebreide verhuurvloot bieden wij oplossingen voor zowel klimatisatie en airco als voor industriële proceskoeling. Een mooi voorbeeld van een combinatie van beiden leest u in het volgend project:

Van zand naar glas…

Naar jaarlijkse gewoonte werden we afgelopen week gecontacteerd door één van onze trouwe klanten: een glasproducent in Wallonië. Dankzij onze jarenlange samenwerking wist onze product manager meteen wat er nodig was om hen van extra koelvermogen te voorzien om de zomer probleemloos door te komen.

De productie van glas is gebaseerd op het smelten van zand, soda, kalk en glasscherven. Dit mengsel wordt in en oven gesmolten bij temperaturen van maar liefst 1700°C! Na het smelten wordt het vloeibare mengsel over een bad van vloeibaar tin gegoten. Net zoals olie op water drijft, blijft ook het glasmengsel op het tin bovendrijven. Daarna wordt de glasplaat gecontroleerd afgekoeld naar kamertemperatuur waardoor het mengsel gaat stollen in een afgewerkte glasplaat.

Het spreekt voor zich dat er bij dit proces enorm veel warmte vrijkomt en de temperaturen sowieso hoog oplopen. Extra koeling huren tijdens de warme zomer is dus geen overbodige luxe.

Om zowel de ruimte-temperatuur als de koeling tijdens het productieproces onder controle te houden, installeerden we een moderne EVO-chiller met een koelvermogen van 500kW en 4 krachtige luchtbehandlingskasten. Uiteraard voorzag Delta-Temp ook alle benodigde accessoires zoals een buffertank, waterslangen en stroomkabels. Onze koeltechniekers stonden in voor de vlotte levering en installatie en binnen de kortste keren was de tijdelijke koelinstallatie operationeel.

Chiller huren voor proceskoeling

Comfortkoeling en proceskoeling in 1 klap

Onze klant gaat met een gerust hart de zomer tegemoet, zelfs als de temperaturen hoog oplopen en de eerste hittegolf op ons afkomt. Enerzijds zijn de medewerkers tevreden dat ze in een aangenaam binnenklimaat kunnen werken. Anderzijds is men gerust dat zowel de continuïteit van het productieproces evenals de kwaliteit van het glas gegarandeerd blijven. 2 vliegen in 1 klap!


Wenst u ook een tijdelijke koeloplossing voor uw bedrijf? Comfortkoeling voor het personeel op kantoor of in een productieruimte? De temperatuur beheersen in een opslagruimte? Of is er extra koelvermogen bij het productieproces nodig?

Neem dan gerust contact met ons op. Delta-Temp is dé specialist in de verhuur van industriële koeling. Onze productmanagers helpen u graag verder.

Contacteer ons 010 799 53 90