Koeling huren : enkele toepassingen

Meestal staan we er niet bij stil, maar vaak speelt koeling een belangrijke rol in onze maatschappij. We vinden het vanzelfsprekend dat de koude keten binnen de voedingsindustrie wordt gerespecteerd. En uiteraard verwachten we dat de airco op kantoor voor een aangenaam klimaat zorgt. Tenslotte zijn er nog heel wat toepassingen van industriële koeling bij de meest uiteenlopende productieprocessen.

Net zoals bij een stroompanne of wanneer de internetverbinding wegvalt, beseffen we pas echt hoe belangrijk koeling is wanneer de koelinstallatie uitvalt: Als het tijdens de zomer ondraaglijk warm wordt op kantoor of in de supermarkt zal men sneller geneigd zijn frissere oorden op te zoeken. Wanneer de productielijn dreigt stil te vallen omdat de koelinstallatie het begeeft heeft dit drastische gevolgen op de omzet. Om nog maar te zwijgen over het belang van gekoelde opslagplaatsen waar geneesmiddelen worden opgeslagen…

Daarom doen steeds meer bedrijven beroep op Delta-Temp om hen te voorzien van extra koeling of noodkoeling wanneer het nodig is. Hieronder een korte beschrijving van enkele projecten die we vorig jaar hebben mogen realiseren:

Enkele voorbeelden van koeling huren

Download pdf


Productiehal klimatiseren bij glasproducent.

Bij het produceren van glas komt er heel wat warmte vrij. Hierdoor werd het tijdens de zomermaanden snel te warm in de productieruimte. Om het comfort van de werknemers te vrijwaren, werd beroep gedaan op de expertise van Delta-Temp.

Opslagruimte voor chocolade en snoepgoed

In een opslagruimte waar chocolade en snoepgoed worden bewaard plaatsten we een 300kW chiller en 2 krachtige airhandlers zodat ook tijdens de warme zomermaanden de temperatuur onder controle blijft.

Vervangen van koelinstallatie bij voedingsfabrikant.

Bij dit voedingsbedrijf werd de vaste koelinstallatie volledig vervangen. Om de continuïteit van het productieproces te garanderen, deed men beroep op Delta-Temp om een tijdelijke koelinstallatie te plaatsen voor zo lang het nodig was.

Extra koelvermogen huren voor kunststofproducent.

Tijdens productiepieken had deze fabrikant extra koelvermogen nodig. De dag zelf nog werd een 400kW chiller geleverd en aangesloten zodat de productie zonder probleem bleef verder draaien.

Mobiele airco voor hospitaal.

In dit ziekenhuis werden tijdens de warme zomermaanden onze mobiele airco’s ingezet.

Proceskoeling Chemie.

Voor het koelen van procesvloeistoffen bij een chemiereus werd een EVO-chiller met ingebouwde warmtewisselaar ingezet.

Tijdelijke opslagruimte koelen.

Een zuivelfabrikant besloot om de opslagruimte tijdelijk uit te breiden. Hiervoor waren ze op zoek naar een koeling om de ruimte-temperatuur op 4°C te houden.

Gekoelde opslag farmaceutica.

Bij het bewaren van geneesmiddelen kunnen grote temperatuurschommelingen nefast zijn. Om de temperatuur constant te houden werd een mobiele rooftop naast het gebouw gezet.

Noodkoeling voor serverroom.

In een datacenter viel de koeling uit. Met een 25kW chiller en 2 airhandlers brachten we de temperatuur terug onder controle.

Koeling huren voor industriële bakkerij.

Dankzij onze koeloplossingen kunnen de producten sneller koelen en kan men de productie verhogen.

Defecte koelinstallatie van kantoorgebouw.

We sloten snel een 200kW chiller aan op het bestaande ventilatiesysteem. Zo konden de werknemers terug in alle comfort verder werken.


Zoals u kan lezen zijn we bij Delta-Temp van vele markten thuis. Met de expertise van onze product managers en dankzij onze uitgebreide en moderne vloot hebben wij alles in huis om u een gepaste koeloplossing op maat aan te bieden.

Is er in de toekomst een project waarbij u tijdelijke koeling nodig heeft? Aarzel zeker niet contact met ons op te nemen op het nummer 0800 25 25 6, via email info@delta-temp.nl of via ons contactformulier.

Koeling huren ►   Contacteer ons