Is er een noodplan voor de koeling binnen uw bedrijf?

Weet u nog de laatste keer toen de elektriciteit uitviel? Of wanneer de internetverbinding en wifi plots wegvielen? Vervelend hé!
Zo gaat het ook met de koelinstallatie: zolang er zich geen storing voordoet, is er geen vuiltje aan de lucht. Maar als het dan plots toch een keer misgaat, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. En dan bent u maar beter goed voorbereid...

Dit blijkt ook uit onderstaande oproep die we afgelopen zomer vroeg in de ochtend binnen kregen:


- “Hallo, u spreekt met Delta-Temp.”
- “Goedemorgen, we hebben hier een probleem met de koeling waardoor de productie stil ligt.”
- “De koelinstallatie is in storing gegaan?”
- “Goh… mja… ik denk het. Kunnen jullie ons snel met een noodvoorziening helpen?”
- “We doen ons best. Hoeveel koelvermogen heeft u nodig?”
- “Euh… dat weet ik niet.”
- “Welke wateraansluitingen en stroomvermogen zijn er beschikbaar?”
- “Oei, dat zal ik eerst moeten nakijken…”
- “Kan u dan ook eens nakijken waar we onze chiller kunnen plaatsen en welke lengte van kabels en waterslangen er ongeveer zal nodig zijn?”
- “Ik maak er snel werk van en laat jullie zo snel mogelijk iets weten.”
- “Ok, zodra u alles geïnventariseerd heeft, zijn wij u graag meteen van dienst.”


Een storing kan ernstige gevolgen hebben. Zeker wanneer de koelinstallatie er plots de brui aan geeft. Stel u voor dat op een warme zomerdag de koeling van een ziekenhuis of woonzorgcentrum uitvalt. Of wanneer de temperatuur in een opslagruimte voor chocolade plots begint te stijgen. En soms kan zelfs een volledige productielijn uitvallen door een gebrek aan koeling.

Ongeacht of de koeling dient voor airco-toepassingen, gekoelde opslag of proceskoeling bij productieprocessen: een uitval heeft snel een drastische impact en kan tot zware financiële gevolgen leiden. Snel ingrijpen is dus van cruciaal belang.

Als de nood het hoogst is, is Delta-Temp nabij.

Om deze risico’s tot het minimum te beperken stelt Delta-Temp u volledig vrijblijvend voor een noodplan te ontwikkelen. Onze project manager komt bij u langs om alles in kaart te brengen zodat we snel kunnen schakelen mochten er zich problemen met de koelinstallatie voordoen.

  • Hoeveel koelvermogen is er nodig?
  • Welke wateraansluitingen en stroomvoorziening is er aanwezig?
  • Waar kan de chiller geplaatst worden?
  • Hoeveel meter stroomkabels en waterslangen zijn er nodig?
  • Welke randapparatuur en accessoires zijn noodzakelijk om uw installatie volledig op maat te configureren?

Met deze informatie weten wij meteen wat er nodig is om uw bedrijf zo snel mogelijk uit de nood te helpen en de schade te beperken.

Bent u ervan overtuigd dat een noodplan nuttig kan zijn voor uw bedrijf? Contacteer ons dan op het nummer 0800 25 25 25 6 of via info@delta-temp.nl om een afspraak met onze product manager in te plannen.

Wenst u de nodige info liever zelf te verzamelen? Dan kan u hiervoor het formulier (pdf) hieronder downloaden als leidraad en eventueel bespreken met onze project manager.

Noodplan koelinstallatie

Contacteer ons  0800 25 25 25 6