Koeling huren voor de chemische industrie.

Chemische processen onder controle

Binnen de chemische industrie is het gebruik van koeling vaak van cruciaal belang. Een betrouwbare koelinstallatie is dan zeker geen overbodige luxe. Maar wat als er te weinig koelvermogen is? Is er een noodplan als de koelinstallatie plots in storing gaat? Is er tijdelijke koeling nodig om productiepieken op te vangen?

In dit artikel bespreken we enkele concrete voorbeelden van koeltoepassingen binnen de chemische industrie. Tenslotte vatten we de voordelen van huurkoeling samen.

Koeling zorgt voor veiligheid, controle en efficiëntie.

  1. Veiligheid: Veel chemische reacties kunnen warmte genereren en sommige zelfs exotherm zijn, wat betekent dat ze warmte afgeven aan hun omgeving. Als de reacties niet worden gekoeld, kan de warmte die wordt gegenereerd leiden tot een onbedoelde reactie of zelfs een explosie.
     
  2. Reactie controle: Koeling kan worden gebruikt om de snelheid van een reactie te regelen. Bijvoorbeeld het afkoelen van een reactie kan helpen om een reactie te vertragen of te stoppen, of om een reactie in een bepaalde richting te sturen.
     
  3. Stabiliteit van stoffen: Sommige stoffen zijn thermolabiel en worden instabiel bij hoge temperaturen. Koeling kan worden gebruikt om de stabiliteit van deze stoffen te behouden.
     
  4. Scheiding van componenten: Sommige reagentia in een mengsel kunnen alleen bij lage temperaturen worden gescheiden. Koeling kan worden gebruikt om een mengsel af te koelen en de componenten te scheiden.
     
  5. Productie van bepaalde stoffen: Bepaalde stoffen kunnen alleen worden geproduceerd bij lage temperaturen. Koeling kan worden gebruikt om de reactieomgeving af te koelen en de productie van deze stoffen te faciliteren.
     
  6. Opslag: Sommige producten moeten worden opgeslagen bij lage temperaturen om hun stabiliteit te behouden. Koeling kan worden gebruikt om deze stoffen op de juiste temperatuur te houden tijdens opslag.

Zoals u ziet zijn er veel toepassingen waarbij koeling een belangrijke rol speelt binnen de (petro)chemische industrie. Een betrouwbare koeling garandeert veiligheid, controleert processen, behoudt productkwaliteit en verzekert een optimale opslag.

Chiller huren voor de chemische industrie

Koeling huren: flexibiliteit en snelheid.

Reeds heel wat bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren, waaronder heel wat chemische bedrijven, hebben intussen de voordelen van koeling huren ontdekt. Bij een rondvraag kregen we volgende redenen waarom koeling huren zo aantrekkelijk is:

  • Flexibiliteit: onze uitgebreide vloot biedt koelvermogens van 25kW tot 1500kW. Hierdoor huurt u net zoveel koelvermogen zolang het nodig is.
     
  • Snelheid: Heeft u snel een koeloplossing nodig? Bij Delta-Temp kunnen we snel schakelen en leveren wij uw tijdelijke koelinstallatie zo snel mogelijk. Onze mobiele koelmachines hebben snelkoppelingen voor water en elektriciteit en zijn dus in een handomdraai geïnstalleerd en operationeel.
     
  • Moderne chillers: Jaarlijks investeren wij in onze chillervloot zodat we u een modern en milieuvriendelijk toestel kunnen aanbieden. Onze moderne EVO-chillers werken op het koelgas R32 met een GWP-waarde van slechts 675.
     
  • Try & Buy: Wilt u een koelmachine eerst testen alvorens aan te kopen? Geen probleem. Onze EVO-chillers hebben een module waarbij de online 24/7 kunnen gemonitored worden. Zo ziet u in detail de prestaties van de machine.
     
  • Koeling op maat: wij hebben alle nodige randapparatuur en accessoires om uw tijdelijke koelinstallatie volledig op maat van uw project te configureren. Denk hierbij aan voedingskabels, lucht- en waterslangen, buffertanken, pompen, enz.

Delta-Temp, uw betrouwbare partner voor koeling en klimatisatie.

Is er binnen uw bedrijf een project waarbij u tijdelijke koeling nodig heeft? Aarzel niet ons te contacteren op het nummer 0800 25 25 6, via info@delta-temp.com of via dit contactformulier. Onze ervaren project managers begeleiden u van A tot Z en staan u bij met raad en daad.

0800 25 25 25 6 CONTACTEER ONS