Grote ruimte koelen tijdens de warme zomermaanden?

Eén van onze klanten, gevestigd in de Brusselse rand, is een wereldspeler binnen de logistieke sector. Elke zomer doen zij beroep op Delta-Temp om de temperatuur in hun sorteercentrum en opslagruimte zo comfortabel mogelijk te houden.

Niet alleen om temperatuursgevoelige goederen veilig te stockeren. Maar ook om hun werknemers een comfortabele werkomgeving te bieden. Hierdoor voelt het personeel zich gewaardeerd en stijgt de productiviteit.

Met de komst van het internet, en vooral na de corona-crisis, bestellen steeds meer mensen hun producten online. In het sorteercentrum worden dagelijks duizenden pakketjes verwerkt vooraleer ze naar de eindklant worden verzonden.

Het spreekt voor zich dat we hier dus over een gigantisch grote ruimte mogen spreken. Deze is onderverdeeld in verschillende afdelingen die nauw met elkaar samenwerken, van cargovlucht tot laadkaai. Een huzarenstukje om deze ruimte efficiënt te koelen.

Industriële airco huren op maat van elke ruimte.

Onze product manager ging ter plaatse kijken om na te gaan hoe we dit project zo doeltreffend mogelijk konden aanpakken. Per afdeling berekende hij het benodigde koelvermogen en de vereiste luchtdebieten. Voor elke ruimte werd een oplossing op maat bedacht, rekening houdend met de technische mogelijkheden en voorzieningen.

De grote opslagruimte werd gekoeld met behulp van moderne chillers van 200kW en 300kW in combinatie met krachtige airhandlers verspreid over de ganse ruimte. De sorteerplaatsen werden geklimatiseerd met behulp van kleinere chillers van elk 50kW. Via op maat gemaakte luchtslangen werd de gekoelde lucht zo efficiënt mogelijk over de ruimte verdeeld. Delta-Temp beschikt trouwens over een uitgebreid gamma accessoires om een tijdelijke koelinstallatie volledig à la carte te configureren.

Op plaatsen waar het niet mogelijk was om met een koelmachine of airhandler te werken, werden onze verdampingskoelers en mobiele airco’s ingezet. Zo zorgden we voor een aangenaam klimaat, voor elke werknemer in elke ruimte.

Op maat gemaakte luchtslangen zorgen voor een optimale verdeling van de koude lucht in de ruimte

Te koud…

Gedurende de hele zomer zorgde deze opstelling voor een aangenaam en gezond klimaat. Ook toen het buiten snikheet was.

De opstelling werkte zo goed dat sommige personeelsleden vroegen om het 'iets minder koud' te maken. Geen probleem. Via het remote monitoring systeem konden we de koelmachine vanop afstand op de gewenste temperatuur instellen.

Na het project zat onze product manager samen met de klant om te bespreken wat er goed ging en wat er naar volgend jaar toe kon verbeterd worden. Zo bouwen we met elke klant een duurzame relatie om hen steeds de best mogelijk oplossing te kunnen bieden.

Is er binnen uw bedrijf ook een opslagruimte, productiehal, werkatelier of andere ruimte waar u de temperatuur onder controle wil houden tijdens de warme zomermaanden? Neem dan zeker contact met ons op. Ons team heeft de nodige kennis en ervaring om u een betrouwbare koeloplossing te bieden.

 

CONTACTEER ONS 0800 25 25 25 6